Jdi na obsah Jdi na menu
 


Od ledna 2013 má Klub seniorů novou vedoucí

V  lednu 2013 mi bylo nabídnuto starostou města, zda bych převzala vedení Klubu pro seniory po Míle Vraníkove, která Klub založila a celých pět let velice úspěšně vedla , ale skončila z důvodu velkého pracovního vytížení.

Míla mi nabídla spolupráci před necelými pěti lety, kdy jsem před Velikonocemi s babičkami zdobila vejdumky voskem. Tvorba s nimi byla moc příjemná, takže jsem se nebránila další spolupráci a z jednoho odpoledne v měsíci byly pomalu odpoledne čtyři.  Většinou jsme pletly z pedigu, jen před Vánocemi a Velikonocemi jsme zdobily perníčky. Za ty roky jsme napletly spousty květin, váz, opletených polystyrenových vajíček,mís,věnců, ošatek,krabic, obalů na květináče,kapesníkovníků,opletených lahví a zrcadel, věnečků,zvonečků, ryb, ježků, vánočních ozdob a další a další. Každoročně se účastníme červnové výstavy Senior a volný čas v Lysé nad Labem a poslední dva roky jsme vystavovaly na vánoční výstavě na zdejším zámku.V současné době prokládáme pedig i jinými technikami, jako například dekorování věnečků, vazby ze suchých květin, kombinujeme pedig s keramikou např. na zvonečcích a došlo i na slibované pletení z papíru. První práce nebyla ani tak o klasickém pletení, spíše motání ruliček, ze kterých se později plete, ale uznejte sami na  fotografiích ve fotoalbu, že se všem vyrobené srdíčko moc povedlo. 
Úterky patří v Klubu rehabilitačnímu nebo řekněme zdravotnímu cvičení. Vedení se ochotně ujala paní Jitka Havlíčková, letitá cvičitelka v místním Sokole.
Od března začnou chodit již přihlášení senioři každé úterý na kurz „PC a internet pro seniory“, který bude probíhat na základní škole na Husově náměstí. O tento kurz byl obrovský zájem, takže od září ho budeme opakovat.

Čtvrtek patří různým přednáškám, povídáním, kvízům a promítání zajímavých videí. Jen namátkou: v březnu k nám zavítá Jan Stluka, člen Českého olympijského výboru, přijede ing. Petr Šika s prezentací a přednáškou Novinky a zajímavosti ze světa hendikepovaných, v dubnu povídání a zpívání s Renatou Drossler a návštěva divadelního představení Edith a Marlen , kde paní Renata hraje jednu ze dvou hlavních rolí. To jen co bude v nejbližší době. O dalším zase příště.

Ještě se vrátím na začátek. Po nabídce pana starosty jsem dlouze přemýšlela, zda vedení Klubu po Míle převzít. Neměla jsem ponětí o fungování a organizaci a bála jsem se , abych vše zvládla při současném zaměstnání. Ale teď, když se začínám orientovat v činnosti Klubu a vím ,co práce pro Klub znamená, si myslím, a jsem o to přesvědčena, že ve svém životě dělám poprvé opravdu smysluplnou práci, které mě baví a naplňuje.
 Na závěr chci poděkovat Míle Vraníkové za dlouholeté vedení Klubu,všem, kteří do Klubu docházejí, protože bez nich by nebyl tím, čím je, a zároveň vedení města Benátek nad Jizerou za  obrovskou podporu v jeho činnosti
                                                            Růžena Dibitanzlová,vedoucí KS